Driedaagse training Conflicthantering en Mediation

De post-bachelor training Conflicthantering & Mediation is een specialisatietraining voor professionals die beroepsmatig in aanraking komen met conflicten. Doel van deze training is om u als professional conflictvaardiger te maken. Zowel in conflicten waarin uzelf partij bent als in conflicten waarin u geacht wordt een bemiddelende rol te spelen. U leert om uw gesprekspartners beter te begrijpen en het gesprek zodanig te beïnvloeden dat dit naar een voor ieder zo optimaal mogelijke uitkomst leidt.

Door deze link aan te klikken kunt u het artikel 'Je moet eerst van het conflict gaan houden' lezen. Dit artikel is geschreven door Marion Uitslag. Zij is één van de trainers van deze training.

In de training wordt gewerkt met het boek Conflicthantering en mediation (Apol, Kalff, Reijerkerk en Uitslag) en het boek RouwConflict (Uitslag & Rodenburg).


Inhoud training

Elke professional krijgt te maken met conflicten. Dat is inherent aan werken en omgaan met mensen. Een conflict dat niet goed wordt opgepakt, loopt een groter risico om te escaleren waardoor partijen verder verharden en het steeds moeilijker wordt om tot elkaar te komen en zo tot goede oplossingen voor ontstane problemen te komen. Verlies en conflict zijn hierin nauw met elkaar verbonden. Onopgeloste conflicten leiden doorgaans tot (nieuw) verlies zoals: relatieverlies, baanverlies, verlies van eigenwaarde etc.

In de cursus wordt onderscheid gemaakt tussen conflicten waarin de professional zelf partij is en conflicten waarin de professional de bemiddelende rol krijgt toebedeeld. Beide rollen krijgen uitgebreide aandacht in de training.

Thema's die in de training aan bod komen:

  • Eigen rol en houding ten aanzien van conflicten;
  • Hoe om te gaan met conflict;
  • De rol en functie van emoties;
  • Conflictdynamiek;
  • Conflictstijlen;
  • Conflictcommunicatie;
  • Verlies en conflict;
  • Mediation;
  • Interventies en mediationvaardigheden.

De trainers leveren de casuïstiek aan waarmee wordt geoefend. Uiteraard mogen deelnemers ook hun eigen casuïstiek inbrengen.

Werkvormen: Kennisoverdracht • Verwerkingsopdrachten • Rollenspelen • Casuïstiekbespreking • Individuele eindpresentatie


Na deze training

Na deze training bent u in staat om u als professional adequater te verhouden tot conflicten in verschillende contexten.


Praktische informatie

Deze driedaagse training is een aanrader voor hbo en wo opgeleide professionals die beroepsmatig te maken krijgen met conflicten.

Wilt u een uitgebreide en langduriger opleiding tot mediator volgen dan kunt u deelnemen aan de post-bachelor opleiding Mediation bij de Sociale Academie Utrecht. Deze door de Mediationfederatie Nederland (MfN) geaccrediteerde post hbo opleiding gaat van start in september 2019.

Trainingsdata

De volgende driedaagse training vindt plaats op: 23, 24 en 25 mei 2019. De trainingsdagen zijn van 9:30-17:00.

Prijs

€ 975. Prijzen zijn vrijgesteld van Btw. Koffie/thee, lunch en trainingsmateriaal zijn bij deze prijs inbegrepen. U kunt de verplichte literatuur op eigen gelegenheid aanschaffen. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, mag u studiekosten aftrekken. Meer informatie vindt u bij de Belastingdienst.

Locatie

Utrecht.

Certificaat

Na het volgen van deze training krijgt u een certificaat met vermelding van de gevolgde inhoud en studielast.

Accreditatie

Acrreditatie voor de training is o.a. aangevraagd bij SKB (68 punten), MfN (21 punten), NVRG (10 punten) en SKJ (31 punten).

Incompany

Heeft uw bedrijf of organisatie specifieke kennis- of opleidingsvragen? Wij kunnen u van dienst zijn met een op maat gesneden training op het gebied van conflicthantering en/of mediation. Wij stemmen qua inhoud, niveau, duur en locatie af op de wensen en behoeften die binnen uw arbeidscontext spelen.

Trainers

De training wordt gegeven door Marion Uitslag en Tineke Rodenburg.

Marion Uitslag is een zeer ervaren MfN registermediator en trainer, o.a. werkzaam voor diverse rechtbanken. Zij is tevens hoofdassessor inzake het MfN register, peerreviewer namens de MfN, trainer, hogeschooldocent, onderzoeker en auteur van verschillende artikelen en boeken (o.a. RouwConflict). Zij is opgeleid tot sociaal werker, maatschappelijk werker, jurist, supervisor, mediator en relatietherapeut. Zij medieert voornamelijk in straf- en arbeidszaken.

Tineke Rodenburg is grondlegger van verlieskunde binnen de Hogeschool Utrecht. Zij is als docent verbonden aan verschillende opleidingen, waaronder de postbachelor opleiding Verlies- en rouwtherapie van de Sociale Academie Utrecht. Zij is werkzaam vanuit haar eigen praktijk als psychosociaal therapeut/systeemtherapeut, supervisor, relatietherapeut en opgeleid tot mediator. Haar expertise is met name gelegen in de begeleiding van verlies, rouw en echtscheiding. Zij geeft diverse trainingen/workshops en lezingen over het omgaan met verlies en rouw.

Meer informatie

Graag meer informatie over deze training? Mail ons via [email protected] of bel de coördinator Marion Uitslag op 06 11 85 09 90. Wij staan u te woord en sturen u desgewenst onze informatie toe.