Tweedaagse training omgaan met kinderen, jongeren en rouw

Het liefst willen wij kinderen beschermen tegen nare ervaringen. Dat blijkt in de praktijk onmogelijk. Elke dag verliezen in Nederland 20 jeugdigen een vader, moeder, broer of zus door de dood. Een ervaring die een levenslange impact heeft op het kind. En daarnaast verliezen kinderen ook andere dierbaren.

Het is van belang dat wij de kinderen en jongeren op een zo goed mogelijke manier begeleiden zodat zij dit verlies weten te integreren in hun leven.


Inhoud training

Tijdens deze tweedaagse training leren deelnemers de verschillende theorieën rondom rouw en verlies bij kinderen kennen. Er worden methodieken aangereikt die deelnemers kunnen toepassen in hun eigen werk met kinderen en jongeren in rouw. In begeleiding of therapie neem je ook altijd jezelf mee. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan eigen verlieservaringen en hoe deze tot op de dag van vandaag een rol kunnen spelen, zowel in het privéleven als de begeleiding van het rouwende kind. Het is dan ook een ervaringsgerichte training.

Aan het einde van de training gaat de deelnemer naar huis met praktische tools, kennis en ervaring die men daarna kan toepassen in het werken met kinderen in rouw.


Na deze training

In deze training leren deelnemers de signalen van gezonde, verstoorde en uitgestelde rouw bij jeugd herkennen. Ze doen no-nonsense kennis en vaardigheden op, die direct ingezet kan worden in de begeleiding van het rouwende kind en zijn ouder(s)/verzorgers. Ook het geven van adequate psycho-educatie behoort tot de mogelijkheden.


Praktische informatie

Doelgroep

Deze tweedaagse training is geschikt voor alle professionals die met kinderen werken. Er wordt verwacht dat men kennis heeft van ontwikkelingstaken en de cognitieve ontwikkeling van kinderen.

Trainingsdata

De training vindt zowel plaats op donderdag 8 en vrijdag 9 februari 2018, alsook op donderdag 21 juni en vrijdag 22 juni 2018. De trainingsdagen zijn van 9:30-17:00.

Prijs

600 EUR. Prijzen zijn vrijgesteld van Btw. Koffie/thee, lunch, en reader zijn inbegrepen. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, mag u studiekosten aftrekken. Meer informatie vind u bij de Belastingdienst.

Locatie

Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht. Routebeschrijving.

Certificaat

Na het volgen van deze training krijgt u een certificaat met vermelding van de gevolgde inhoud en studielast.

Accreditaties

De training is SKB geaccrediteerd voor 40 punten en SKJ geaccrediteerd voor 16 punten.

Docent

Deze training wordt gegeven door Leoniek van der Maarel. Zij is naast docent en trainer ook werkzaam als orthopedagoog en psycholoog in haar eigen praktijk Emoties-enzo waar zij begeleiding biedt aan kinderen, jongeren en gezinnen bij echtscheiding, ziekte, dood en andere psychosociale problemen. Daarnaast schreef zij verschillende boeken over rouw bij kinderen en trad zij als rouwtherapeut op in het KRO programma Liefde voor later, waarin zij gezinnen begeleidde waarvan één van de ouders terminaal ziek was. Leoniek is tenslotte ook als regio-coördinator verbonden met Stichting Achter de Regenboog. Deze stichting ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, o.a. door het organiseren van kinderweekenden.

Incompany

Heeft uw bedrijf of organisatie specifieke kennis- of opleidingsvragen? Wij kunnen u van dienst zijn met een op maat gesneden training Omgaan met kinderen, jeugd en rouw. Wij stemmen qua inhoud, niveau, duur en locatie af op de wensen en behoeften die binnen uw arbeidscontext spelen.

Meer informatie

Graag meer informatie over deze training? Mail ons via [email protected] of bel ons op 06 21 80 76 53. Wij sturen u desgewenst onze informatie toe.


Aanmelden?

Wanneer u zich voor deze training wilt aanmelden, dan stuurt u ons een mail o.v.v. ‘aanmelden training Omgaan met kinderen, jongeren en rouw' naar: [email protected]. U ontvangt dan het aanmeldformulier.

Let op: Na aanmelding gaat u akkoord met onze annuleringsregeling en algemene verkoopvoorwaarden.