Tweedaagse training omgaan met kinderen, jongeren en verlies

Het liefst willen wij kinderen beschermen tegen nare ervaringen. Dat blijkt in de praktijk helaas onmogelijk. Ook kinderen krijgen te maken met verliezen. Zo krijgen jaarlijks meer dan 30.000 kinderen te maken met ouders die gaan scheiden. Bovendien verliezen jaarlijks 7000 jeugdigen een vader, moeder, broer of zus door de dood.

Deze en andersoortige verliezen hebben een levenslange impact op het kind. Het is daarom van belang dat wij leren om kinderen en jongeren zó te begeleiden zodat zij deze verliezen kunnen integreren in hun leven.


Inhoud training

Tijdens deze tweedaagse training leren deelnemers de verschillende theorieën rondom rouw en verlies bij kinderen kennen. Er worden methodieken aangereikt die deelnemers kunnen toepassen in hun eigen werk met kinderen en jongeren met verlies. In begeleiding of therapie neem je ook altijd jezelf mee. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan eigen verlieservaringen en hoe deze tot op de dag van vandaag een rol kunnen spelen, zowel in het privéleven als de begeleiding van het rouwende kind. Het is dan ook een ervaringsgerichte training.

Aan het einde van de training gaat de deelnemer naar huis met praktische tools, kennis en ervaring die hij daarna kan toepassen in het werken met kinderen, jongeren en verlies, in de breedste zin van het woord.


Na deze training

In deze training leren deelnemers de signalen van gezonde, verstoorde en uitgestelde rouw bij jeugd herkennen. Ze doen no-nonsense kennis en vaardigheden op, die direct ingezet kan worden in de begeleiding van het rouwende kind en zijn ouder(s)/verzorgers. Ook het geven van adequate psycho-educatie behoort tot de mogelijkheden.


Praktische informatie

Doelgroep

Deze tweedaagse training is geschikt voor alle professionals die met kinderen werken.

Trainingsdata

De training vindt plaats op 2 en 3 juni 2020. De trainingsdagen zijn van 9:30-17:00.

Prijs

600 EUR. Prijzen zijn vrijgesteld van Btw. Koffie/thee, lunch, en reader zijn inbegrepen. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, mag u studiekosten aftrekken. Meer informatie vindt u op de site van de Belastingdienst.

Locatie

Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht. Routebeschrijving.

Certificaat

Na het volgen van deze training krijgt u een certificaat met vermelding van de gevolgde inhoud en studielast.

Accreditaties

De training is SKB geaccrediteerd (40 punten) en SKJ geaccrediteerd (16 punten).

Docent

Deze training wordt gegeven door Leoniek van der Maarel. Zij is naast docent en trainer ook werkzaam als orthopedagoog en psycholoog in haar eigen praktijk Emoties-enzo waar zij begeleiding biedt aan kinderen, jongeren en gezinnen bij echtscheiding, ziekte, dood en andere psychosociale problemen. Daarnaast schreef zij verschillende boeken over rouw bij kinderen en trad zij als rouwtherapeut op in het KRO programma Liefde voor later, waarin zij gezinnen begeleidde waarvan één van de ouders terminaal ziek was. Leoniek was tenslotte ook als regio-coördinator verbonden met Stichting Achter de Regenboog. Deze stichting ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, o.a. door het organiseren van kinderweekenden.

Incompany

Heeft uw bedrijf of organisatie specifieke kennis- of opleidingsvragen? Wij kunnen u van dienst zijn met een op maat gesneden training Omgaan met kinderen, jeugd en rouw. Wij stemmen qua inhoud, niveau, duur en locatie af op de wensen en behoeften die binnen uw arbeidscontext spelen.

Meer informatie

Graag meer informatie over deze training? Mail ons via [email protected] of bel ons op 06 11 10 50 67. Wij sturen u desgewenst onze informatie toe.